1502_03

A new house in NE Victoria sited to take advantage of the rolling views down the Kiewa Valley explores the idea of journey and of compression/framing of what are otherwise expansive views.

Arriving on the north side of an expansive Cor-ten wall – an agricultural ‘relic’ rhythmically punctured by deep openings – visitors enter into a low, long gallery lined with off-form concrete walls extending out towards the valley in the distance. Principal living spaces are located off this space – high bright volumes providing a contrast to the restrained moodiness of the entry gallery. These spaces take in the full aspect of the view – rolling hills that change dramatically over the seasons and the course of the day.

The house is zoned to enable the guest wing to be isolated when not in use; and service areas are located out of site from visitors. Smaller living & work spaces enable the owners to inhabit more intimate spaces when required.

Builder: Scott James
Photographer: Bryant Alsop

Residential  – New build
1502_010
1502_09
1502_05
1502_06
1502_080
1502_04
1502_02
1502_07