Keele-St_-0

Covered by a heritage overlay, the house set on a small south-facing block is now filled with light; the palette of materials creating a calming and peaceful sanctuary. Our clients for this project are keen environmentalists, artists and writers and this formed a strong central theme around which the design was created. Solid timber bookshelves built to contain an extensive collection of books line the living and study spaces – in themselves a changing work of art. Concealed behind shelves, the study, whilst private, has a strong connection to the outdoors.

Much work was also put in to restoring the original workers cottage which had suffered structural damage over the years with rectification works to the brick walls, floor structure and plaster carried out.

Builder: Knot Only Carpentry

Residential  – Renovation & Addition
Keele-St_-1
Keele-St_-2
Keele-St_-3
Keele-St_-4
Keele-St_-5
Keele-St_-6